Syrop Monin Hibiskus
Opis
Ten legendarny kwiat pochodzący z Egiptu i Azji, rośnie od wieków na wybrzeżach oceanu Indyjskiego i Pacyfiku. Kolonializm w XVIII i XIX wieku dodał temu kwiatu jej romantyczny obraz. Tętniący życiem i przyciągający wzrok hibiskus, którego znaleźć można w różnych odmianach: czerwony, różowy, fioletowy, pomarańczowy, biały, niebieski i żółty, wykorzystywany był w historii w celach medycznych. Obecnie hibiskus jest synonimem delikatności i często robiony jest z niego napar. Te subtelne aromaty hibiskusa można znaleźć w syropie MONIN.
Syrop idealnie nadaje się jako składnik eleganckich martini. W połączeniu z białym lub musującym winem daje nam odświeżający apperitif.
BARWA
Głęboka rubinowa czerwień.
SMAK
Kwiecisty aromat czerwonych owoców (żurawina i wiśnia). Słodki posmak i aromat naparu hibiskusa ze zrównoważonymi nutami herbaty i czerwonych owoców.
ZASTOSOWANIA
Herbaty. lemoniady, koktajle na bazie wina, koktajle owocowe
Dostępna pojemność: 0,7L
Produkt profesjonalnie zapakowany w specjalny bezpieczny karton.
Najlepiej spożyć do 12.2022